General Motors investuje do závodov v USA viac než miliardu dolárov

16.12.2013 Celý región

Detroit 16. decembra (TASR) - Americká automobilka General Motors (GM) plánuje investovať do piatich svojich závodov v troch štátoch USA vyše miliardu dolárov s cieľom skvalitniť produkciu pickupov a spustiť výrobu nových prevodoviek a motorov. Informovala o tom agentúra AP.

Automobilka uviedla, že celková investícia by mala dosiahnuť 1,3 miliardy USD (943,67 milióna eur). Najväčšiu časť z financií, až približne 600 miliónov USD, by mal získať montážny závod v meste Flint (Michigan). V závode sa vyrábajú pickupy Chevrolet Silverado a GMC Sierra. Časť z peňazí poputuje aj do motorárne v Romuluse neďaleko Detroitu do výroby novej 10-stupňovej automatickej prevodovky a nového motora V-6 či do závodu v Tolede (Ohio) na zvýšenie produkcie 6-stupňových prevodoviek. Väčšinu modernizačných prác by mali podľa firmy zrealizovať do dvoch rokov.

Zatiaľ nie je jasné, koľko pracovných miest pomôže investícia vytvoriť. GM oznámila iba toľko, že investícia by mala "vytvoriť alebo udržať asi 1000 pracovných pozícií".

Spoločnosť uviedla, že od roku 2009, keď sa dostala spod bankrotovej ochrany, oznámila investície do amerických závodov za viac než 10 miliárd USD. Zároveň dodala, že investície pomohli udržať alebo vytvoriť 26.500 pracovných miest.
 

Vyberte región